Over ons

Over ons

Onze geschiedenis

Millennials Maaike de Reuver en Charlotte van Leeuwen waren gefrustreerd over het eten dat geserveerd werd in de universiteitskantine. Het was niet lekker, niet gezond, niet leuk. Dit terwijl zij in de binnenstad tal van opwindende, duurzame en kwalitatieve initiatieven zagen ontstaan. In Azië kwamen zij in aanraking met food courts: Eetgelegenheden waar lokale food ondernemers schouder aan schouder hun specialiteiten bereiden en serveren aan een divers publiek. In 2011 richtten zij We Canteen op en vertrokken op een missie om bedrijfskantines om te vormen naar opwindende food courts door lokale ondernemers een podium te bieden in het bedrijfsrestaurant. We Canteen geeft eten en drinken weer een verhaal, en een gezicht… En dat proef je!

Onze cultuur

Wij supporten lokaal ondernemerschap. En we hebben een nogal uitgesproken mening over ‘goed’ eten. We Canteen is een jong concept, ontstaan in een tijd waarin duurzaamheid, gezonde voeding en ondernemen op een maatschappelijk verantwoorde wijze al hoog op de maatschappelijke agenda stonden. Onze foodprint is jong, dus wij hoeven niet veel ‘af te leren’. Onze blik is vol op de toekomst gericht. En dat merk je ook binnen We Canteen. We zijn ambitieus, ondernemend en we groeien hard. We zitten vol ideeën en zijn intens dankbaar voor de bijdrage van elk van onze mensen, lokale ondernemers en opdrachtgevers aan ons concept. We doen het écht samen en dat is bijzonder.

Food Court

Onze lokale ondernemers

We Canteen brengt het beste van binnenstedelijke horeca naar het bedrijfsrestaurant. Wij bieden lokale food ondernemers, die in het dagelijks leven een single dish restaurant, foodtruck of cateringbedrijf hebben, de mogelijkheid om hun specialiteiten te bereiden en serveren in één van onze vele bedrijfsfoodcourts als aanvulling op ons dagelijks aanbod. Zij zorgen voor ondernemerschap en een opwindend aanbod van wereldgerechten en specialiteiten. De ene dag een heerlijke roti, een vegan Poké Bowl of Argentijnse empanadas. De volgende dag een verrassende Bahn Mi sandwich, een home cooked slow roast met lam of Italiaanse flan van courgette in timpaaltjes. Inmiddels werken wij samen met meer dan 200 lokale ondernemers en leveranciers.

Impressie

Goed eten

Ons aanbod van lekker, gezond en verrassend eten wordt dagelijks versbereid op locatie. Wij gebruiken lokale, eerlijke en verse producten, met maximale aandacht voor mens en natuur. En wij bereiden het eten zelf. Geen aanlevering van verpakte eindproducten vanuit de groothandel of centrale bereidingskeukens. Geen vastgestelde menu-cycli. En jawel, ook ruimte voor guilty pleasures, maar we zijn geen snackbar met elke dag zes verschillende gefrituurde snacks en mengen ook geen poeder met warm water en noemen dat soep. Niet vullen, maar voeden. Dat is wat wij doen.

Bekijk hier alle vacatures

Over We Canteen

Begonnen als een innovatieve food startup, inmiddels een succesvolle challenger in de cateringmarkt. Wij brengen de opwinding van binnenstedelijke horeca naar het bedrijfsrestaurant. Wij werken intensief samen met meer dan 200 lokale food entrepreneurs die wij een podium bieden in bedrijfs- en universiteitsrestaurants. En ook zelf verzorgen we eerlijk, voedzaam, opwindend en gezond eten en drinken. We are local. We love good food. We Canteen!

Meer over We Canteen
Contactgegevens

We Canteen
Gondel 1
1186 MJ Amstelveen

020 420 06 91
werken@wecanteen.nl